Webshop

 Ga naar de vorige pagina

€ 31,39

Levertijd: direct.Brandveilig Leven

'Brandveilig leven', in het kader waarvan onder de vlag van Brandweer Nederland diverse pilots op het gebied van community safety zijn uitgevoerd, is voor de brandweer inmiddels dagelijkse realiteit. Om de uitvoering van deze nieuwe brandweertaak te kunnen ondersteunen is de publicatie Brandveilig leven, toepassing op de woonomgeving ontwikkeld door het lectoraat Brandpreventie van de Brandweeracademie, in samenwerking met Vakgroep Brandveilig leven van Brandweer Nederland.

De publicatie is opgezet als een handboek brandveilig leven, waarin alle inhoudelijke en praktische aspecten van de nieuwe brandweertaak worden toegelicht. Het biedt zowel theoretische achtergrondinformatie als praktische informatie die invulling kan geven aan de taken van brandweermensen.

De publicatie bestaat uit vier delen:
Deel A: Brandveilig leven in de maatschappelijke context
Deel B: Technische aspecten van brandveilig leven
Deel C: Brandveilig leven in de praktijk
Deel D: Organisatorische aspecten van brandveilig leven
Per deel wordt aangegeven welke inhoud voor welke brandweerfunctionarissen geschikt/van toepassing is. De teksten zijn geschreven voor de volgende functies: manschap, bevelvoerder, officier van dienst, controleur brandpreventie, medewerker brandpreventie, specialist brandpreventie en operationeel en tactisch manager.


jaar van publicatie: 2014

176 pagina's

1e druk

ISBN: 978-90-5643-475-5


Misschien interessant voor u