Webshop

 Ga naar de vorige pagina

€ 6,58

Levertijd: direct.Casuïstiek uit brandonderzoek - Trends om van te leren 2

Voor het tweede deel van 'Casuïstiek uit brandonderzoek, trends om van te leren’ verzamelden de teams Brandonderzoek en kennisregisseurs uit de regio’s samen met de Brandweeracademie en Brandweer Nederland 22 casussen.
In het vorige deel keken we naar trends. Inmiddels kunnen we stellen dat het toepassen van de basisprincipes van brandbestrijding (voorheen: hernieuwde kijk op brandbestrijding) nu zelf een trend is geworden. Dat maakt het interessant om te zien hoe dat uitpakt, wat we hiervan kunnen leren, of we deze principes op basis van praktijkervaringen moeten aanpassen of dat we deze juist kunnen bevestigen of versterken.

De casussen in dit boek zijn bedoeld om tijdens een oefenavond te bespreken. Of nog mooier: te ensceneren en te beoefenen. Het naspelen van echte branden en het gebruik van foto’s en filmpjes van deze branden, met een goede nabespreking aan de hand van de basisprincipes van brandbestrijding, is namelijk een van de meest realistische oefenmethoden. Dit omdat het brandverloop niet is bedacht, maar gebaseerd is op feiten.


jaar van publicatie: 2019

124 pagina's

1e druk, september 2019