Webshop

 Ga naar de vorige pagina

€ 20,00

Levertijd: direct.Lessen uit crises en mini-crises 2017

In dit zesde jaarboek in de reeks Lessen uit crises en mini-crises komen vijftien bijzondere gebeurtenissen uit het jaar 2017 aan bod. Natuurlijk zijn dat de Turkije-rel, de huldiging van Feyenoord, de sluiting van camping Fort Oranje en de onrust die ontstond over fipronil in eieren.

Ook wordt aandacht geschonken aan de noodhulp aan Sint Maarten, nadat orkaan Irma over Caribisch Nederlands getrokken was; aan de zoektocht naar Anne Faber en de branden in de varkensstal in Erichem en het Holland Casino in Groningen.

In elk hoofdstuk wordt een dilemma of thema beschouwd dat ook in toekomstige situaties een rol zou kunnen spelen. Bestuurders en professionals werkzaam op het terrein van crisisbeheersing en veiligheidsmanagement kunnen hier hun voordeel mee doen.

Het inleidende hoofdstuk schetst de rode draden uit de casus. Centrale thema’s zijn: omgaan met maatschappelijke onrust en de onzekerheid van risico’s, de rol van de veiligheidsregio’s en de soms schurende relatie tussen bestuurslagen, de timing van ingrijpen en crisiscommunicatie.


jaar van publicatie: 2019

296 pagina's

eerste druk

ISBN: 978-94-6236-888-0